Dortmund

Dortmund Németország nyugati részén helyezkedik el, az ország hatodik legnagyobb városa megközelítőleg 600 000 fővel. Az utóbbi években rengeteget fejlődött kulturális szempontból, egy igazi metropolisszá vált.

A város története egészen a X. századik vezethető vissza, mindmáig büszkélkedik a több,  mint hatszáz éves templomaival, mint például a Reinolti-templom, vagy a Maria-templom , múzeumaival, színházaival és érdekes hagyományaival.  Németország egyik legnagyobb bevásárló paradicsomaként is emlegetik ezt a helyet.

Dortmund a sport terén is kimagaslik sok ország közül ugyanis itt található Európa egyik legnagyobb sportközpontja, ahol több mint 30 világbajnokságot rendeztek idáig. A lóversenyektől kezdve, az uszodákon keresztül egészen az extrém sportpályákig, minden megtalálható itt.

Németország egyik legjobb focicsapata a Borussia Dortmund is e városból ered, amit 1909 december 19.-én alapították. A világkupán, és az UEFA Bajnokok Ligáján kívül még sok nyereséget tudhat magának Dortmund focicsapata. A sárga-fekete színű csapat jelenleg a Bundesligában játszik. Dortmund egy hatalmas, 80.708 fős futballstadionnal is rendelkezik, amit a 2006-ban Németországban megrendezett világbajnokság miatt alakítottak át utoljára.  A régi idők nagy játékosainak, Michael Zorcnak és Lars Rickennek neve is Dortmund városához fűződik.Kép

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s