München

Németország egyik legnagyobb városa München mely 1,3 millió lakossal rendelkezik, így Németország harmadik legnépesebb városa is. Érdemes ellátogatni a városba, esetleg letelepedni is, hisz rengeteg szép helyet találunk. Vegyük példának a régies épületeket, melyeknek látványa máris gyönyörű és már ha a városban járunk, nem maradhat el a bevásárlás sem, hisz a bevásárlási lehetőségek is nagyszerűek, mindent jó minőségű terméket meg lehet találni jó áron.

Ha valakit nem a látnivalók érdeklik, hanem mondjuk vállalkozást szeretnének indítani akkor látogassák meg a Cégalapítás Münchenben nevű oldalt, és tudjanak meg mind fontos dolgot a német vállalkozás indításról.

Ebben a városban van rengeteg nagy vállalat székhelye is, mint például a BMV, Allianz, MAN, Siemens. Gazdaságilag többször is München volt a legsikeresebb németországi város.

A város központjában meg lehet tekinteni a régi és az új városházát, valamint a Szent Péter templomot, mely a város legrégibb temploma. Kereszteződik benne a romantika, gótika és a barokk stílusa. Érdemes megtekinteni még a Szent Mihály templomot, mely a legnagyobb templom és a reneszánsz stílust képviseli.

München modern részét is érdemes lehet meglátogatni, pontosabban a Messestadt Riem-et melyet idén, azaz 2013ban fognak átadni. Itt sok zöldterület és modern építésű épületet lehet megtekinteni.

A városnak van egy 3,7 négyzetkilométer területű parkja, melynek neve Angolkert (Englischer Garten) és nagyobb még a New York-i Central parknál is.

Érdemes lehet ellátogatni a München Múzeum negyedébe, ahol megtekinthető a Régi képtár, Új képtár, Modern képtár és az Állami Egyiptomi Művészeti Gyűjtemény, de ezek mellett még van Bajor nemzeti múzeum, Néprajzi múzeum, Sakkgaléria, Természettudományi múzeum, és a leghíresebb Deutsches Museum.

Áprilisban megrendezik a Tavasz fesztivált, de létezik még májusi vásár, Japán fesztivál, Nyári fesztivál, Szinházfesztivál és amiről már talán mindenki hallott, az Oktoberfest, mely már 1810 óta létezik, és évről évre több millió turista látogat el.

Régi városháza

Reklámok
Kategória: Uncategorized
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s