Köln

Hamburg után, most Kölnről lesz szó, mely a negyedik legnagyobb város Németországban. A város több mint 1 millió lakossal rendelkezik, 405 ezer négyzetkilométernyi területen, mely a Rajna folyó két partján fekszik.

A város neve sokszor megváltozott az évszázadok során, amíg elérte a jelenlegi formáját. Legelső neve Colonia Claudia Ara Agrippinensium volt, majd ezután lerövidítették Coloniara, viszont a végleges név előtt még a következő nevekre keresztelték a várost:  Coellen, Cöllen , Cölln és Cöln.

Köln garantáltan egy olyan város, ahova ellátogatva biztosan feldobhatjuk unalmas hétköznapjainkat. Sokan úgy tartják, hogy Köln nem is egy város, hanem egy életérzés melynek köszönhetően az egész életet pozitívnak látjuk. Amik ezt elősegítik pedig a fesztiválok, a jó és barátságos hangulat, és persze a kölsch, mely nem más, mint a Köln nemzeti ital. Ezt a különleges sört Kölnben készítik, és több egyedi ízben is fogyasztható, ezeket az ízesítéseket külön sörfőzdékben készítik.

A hétvégék mindig vidáman telnek a városban, hisz olyankor a bárokba, éttermekbe, klubokba özönlenek a fiatalok, turisták és diákok. Az árak is megfelelőek mindenki számára. Az éttermek árai bár magukba foglalják a 15%-os borravalót, a vendégek még így is 10-15% borravalóval jutalmazzák a kedves kiszolgálást.

Kölnben rendezik meg Németország legnagyobb leszbikus- és meleg rendezvényét, melynek neve Christopher Street Day. De nagy eseménynek számít a Köln FC összes otthoni mérkőzése, még akkor is, ha a csapat helyezése nem mindig tetszik a rajongóknak.

Aki nem csak szórakozásra vágyik, hanem egy kis kultúrára is, annak érdemes elmennie a Musical Dome fergeteges produkcióira, mely egy 1700 férőhelyes színház. Ezen kívül még a Ludwig Múzeum is kihagyhatatlan, valamint a Német-Római Múzeum melyben több mint 2000 éves kiállítási darabok is megtalálhatóak. És akik még az édességet is szeretik, meglátogathatják a csokoládémúzeumot is, valamint a Kölni Dómot.

Ezek után lehetőség van a fáradalmak kipihenésére is, Köln legszebb és legnagyobb parkjában, a Rheinparkban, melyet a Rajna folyón keresztül vezető kötélpályás libegővel lehet megközelíteni.

A Kölni egyetem, Európa egyik legrégebbi egyeteme és egyben Németország egyik legnagyobb egyeteme is, több mint 43 ezer hallgatóval és 200 tudományággal.

Kölni Dóm

Kategória: Uncategorized
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás